Muogka » Specials » Dieren als huisdier

Dieren als huisdier

Deze special bestaat uit verschillende soorten artikelen die informatie geven over een dier als huisdier. De grasparkiet, dwerghamster, schildpad enzovoorts worden behandeld in de volgende artikelen. In het artikel is aangegeven hoe het dier verzorgd moet worden en wat meer essentiële informatie erover. Een huisdier is een tam dier dat in of om het huis woont en door de mens wordt gevoed en verzorgd. Er zijn verschillende soorten huisdieren, vissen, konijnen, schildpadden, honden, katten enzovoorts. In Nederland is het meest voorkomende huisdier de kat met ongeveer 3,6 miljoen in 2009. Ook de hond komt veel voor, in 2009 waren het er ongeveer 2,1 miljoen.

Waterschildpad als huisdier

In dit artikel wordt uitgelegd hoe een waterschildpad verzorgd kan worden. Ook worden de drie soorten waterschildpadden onder de loep genomen. Een artikel niet te vergeten voordat je een waterschildpad aanschaft.

Dwerghamster als huisdier

In dit artikel worden de vier bekende soorten dwerghamsters nader besproken en wordt er uitgelegd hoe ze verzorgd moeten worden.

De Russische dwerghamsterDe Campbelli dwerghamster
De Roborovski dwerghamsterDe Chinese dwerghamster

Bron: Benjamint444, Wikimedia Commons (GFDL-1.2)Bron: Benjamint444, Wikimedia Commons (GFDL-1.2)

Grasparkiet als huisdier

Dit artikel vertelt meer over de geschiedenis van de grasparkiet en hoe ze verzorgd moeten worden. Ook wordt er wat verteld over de aanschaf en het voedsel.

Waterschildpad als huisdier

Heeft u net een waterschildpad aangeschaft of bent u van plan er een aan te schaffen? Dan moet u zich wel eerst realiseren dat deze soms wel 40 cm groot en tot wel 30 jaar oud kunnen worden, dus weet…
Dwerghamster als huisdier

Dwerghamster als huisdier

In Nederland zijn er vier soorten dwerghamsters die als huisdier worden gehouden. De Russische dwerghamster, de Campbelli dwerghamster, de Roborovski dwerghamster en de Chinese dwerghamster. De dwergh…
Grasparkiet als huisdier

Grasparkiet als huisdier

De grasparkiet is een kleurrijk en apart huisdiertje. Het vogeltje dat oorspronkelijk uit Australië komt kan een huis opvrolijken met zijn vrolijke geluiden en kleuren. De laatste tijd wordt de graspa…
Gepubliceerd door Muogka op 02-01-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Wikipedia.org